Legion


Legion is het nieuwste Star Wars miniaturenspel van Fantasy Flight Games. Waar Imperial Assault meer op kleine gevechten met een zeker RPG-gehalte mikt, heeft bij Legion elke speler een aantal squads van vier of meer miniaturen. Legion wordt gespeeld op een speelveld van 6′ x 3′ (ong. 180 cm x 90 cm) met 800 punten per speler.

De mechanics zitten goed in elkaar. Sommige dingen zijn bekend van de andere spellen van FFG, zoals verschillende types dobbelstenen (Armada, Imperial Assault), activatie om de beurt (Armada), acties (X-Wing) en het gebruik van eenvoudige range rulers en maneuver tools (X-Wing, Armada). Bij de activatie van eenheden is door het trekken van tokens een bepaalde maat van toeval in het spel, wat misschien bekend is van Bolt Action of historische wargames die gebruik maken van kaartactivatie. Twee acties per activatie is weer bekend van Infinity en andere miniaturenspellen. Door het suppression mechanisme speelt ook moraal en rol. Net als bij de andere Star Wars spellen van FFG is het maken van je lijst een belangrijk onderdeel. Door de verschillende units en upgrades zijn er legio mogelijkheden voor de opbouw van een lijst.

Om Legion te spelen heb je minimaal de core set nodig. Daarnaast zijn er expansies voor Rebel Alliance en Empire, die meer mogelijkheden aan het spel toevoegen.

Bij ons kunt u zowel alle miniaturen als diverse 3D geprinte accessoires, scenery en terrein kopen. Wij zijn officiële partner van Imperial Terrain.

Links