The Army Painter Wet Palette


Ik schilder al 25 jaar lang miniaturen, maar had me tot nu toe altijd verzet tegen het gebruik van een Wet Palette. Zo’n bakje in elkaar zetten leek me teveel gedoe. Maar ja, een van mijn maten bleef maar zeggen hoe geweldig het was, Army Painter heeft er nu eentje in het assortiment, en ik kwam dit filmpje tegen:

Dat was voor mij de aanleiding om toch maar de Wet Palette van The Army Painter te bestellen en hiermee aan de slag te gaan. Deze is van een vrij compact formaat (ong. A5). Meegeleverd worden twee dunne “sponsen” die het water vasthouden en 50 op maat gesneden vellen waterafstotend papier.

De bedoeling is dat je het bakje met water vult. De spons houdt het water vast, het papier blijft altijd een beetje vochtig. Hierdoor droogt de verf heel langzaam en kun je makkelijk verf mengen. Met name voor layering is het heel handig – twee druppels van je basis en highlight kleur, die je in elkaar trekt om zo een geleidelijk verloop te krijgen. Maar ook als je met een enkele kleur werkt droogt deze minder snel.

Het handigst werkt uiteraard verf in “dropper bottles” (zoals Vallejo, AK Interactive en uiteraard The Army Painter zelf). Bij merken die nog met deksel werken (Citadel, P3 etc.) kun je het handigst met een tandenstoker of zo de verf op het papier druppelen.

Heel handig bij de Army Painter Wet Palette is het meegeleverde bakje voor penselen en ander gereedschap. Deze wordt tussen onderkant en deksel gelegd. Een band van elastiek houdt alles bij elkaar. Dit is ideaal om je Wet Palette en penselen makkelijk mee te nemen.

Ik ben dus over en gebruik hem inmiddels bijna altijd!

Links naar de webshop:

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *